​Nørmark privathospital

36 49 87 00

Speciallægeklinikken

44 22 07 01

Operation for stritører

Generelt

Operationen udføres både på børn og voksne og oftest i lokalbedøvelse. De fleste børn kan klare dette fra de er ca. 11-12 år gamle.

Forundersøgelse

Ved forundersøgelse vurderes hvilken type stritører du har, det er meget forskelligt fra person til person. Det har udelukkende betydning for, hvor godt et resultat man kan forvente. Ved forundersøgelsen gennemgås operationen, forventet forløb, resultat og eventuelle komplikationer. Børn skal have mindst en af deres forældre med. Stritører betragtes som en medfødt misdannelse, hvorfor der ikke nødvendigvis skal gå syv dage fra konsultation til operation, hvilket er gældende for rent kosmetisk betinget operationer. – (det er vel bare info til sekretærerne?)

Rygning

Vi anbefaler, at du holder op med at ryge fra mindst to uger før operationen til tre uger efter.

Bedøvelse

Er operationen aftalt udført i fuld bedøvelse skal du være fastende, hvilket du vil blive informeret nærmere om. Du skal ikke være fastende til operationer i lokal bedøvelse

Procedure

Du skal møde grundigt sæbevasket inkl. håret. Ingen creme i ansigtet. Der vil blive taget ”før” billeder. Lokalbedøvelsen sker med en meget, meget tynd kanyle omkring øret. Herved bliver hele øret bedøvet. Operationen sker fra bagsiden af øret, hvor der fjernes et stykke hud. Man kan herefter komme til at lave den nødvendige kirurgi på øre brusken. Der kommer således kun et ar på bagsiden af øret.

Komplikationer

Disse er meget sjældne. Infektion kan opstå i få procent og behandles normalt med antibiotika.

Efter operationen

Der anlægges en cirkulær forbinding henover pande, ører og nakke, der beskytter og holder øret på plads. Du kan skifte den efter et par dage. Du kan f.eks. tage bandagen af, gå i brusebad med let hårvask og bagefter anlægge en ny bandage. Fra og med 8. dagen kan du nøjes med at have bandagen eller et hårbånd på om natten. Du bør ikke dyrke sport de første to uger og ikke dyrke kontaktsport (håndbold, fodbold, kampsport etc.) de første 6 uger. Der kan være lette smerter de første dage. Du kan tage en kombination af paracetamol og ibuprofen som smertestillende. Du skal have tid til fjernelse af sting efter tre uger.

Holdbarhed og resultat

Det holder livet ud. Du må ikke forvente, at få et øre, der er helt perfekt i konfiguration. Resultatet er også afhængig af misdannelsens sværhedsgrad

 

Du er meget velkommen til at have en ven eller pårørende med til konsultationen.

Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.

 

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩​

​Vurderet 4.7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 97 anmeldelser på Facebook

Baldersbækvej 5, 2635 Ishøj. Hovednummer: 36 49 87 00.​ Speciallægeklinikken: 44 22 07 01. Fax: 36 77 75 68. 

Mail: info@normarkklinik.dk . Bankoplysninger: 5472 - 2011700.
Vi modtager ​Visa/Dankort  på Nørmark Privathospital.

Sponsorater: Nørmark Privathospital er sponsor for Rødovre Mighty Bulls Ishockey.​