​Nørmark privathospital

36 49 87 00

Speciallægeklinikken

44 22 07 01

(man-torsdag 12:30-15:00)

Øvre og nedre øjenlåg

​​Generelt

Operation for løs hud på øvre og nedre øjenlåg er en meget almindelig plastikkirurgisk operation, der udføres såvel på kvinder som mænd. Den løse hud på øvre øjenlåg skyldes normalt den aldersbetinget degeneration af hud og muskulatur fra øjenbryn og op. Herved synker øjenbrynene ned og resulterer i tiltagende løs hud ned over øvre øjenlåg. Det kan blive så slemt, at synsfeltet, specielt ud mod siderne, nedsættes. Problemet kan løses ved to metoder. Den mest almindelige er kirurgisk fjernelse af den løse hud med underliggende muskulatur og hos lidt overvægtige personer kan man også fjerne lidt af fedtet over øjet. En anden metode er et pandeløft (se anden information om dette). Her løftes hele pandehuden med øjenbryn op på plads. Man kan samtidig fjerne de rynker, der ofte sidder mellem øjenbrynene (bekymringsrynker). Rynker i panden vil også glattes ud. Denne operation efterlader et ar i hårkanten og er derfor ikke egnet til mænd. Hos kvinder vil håret normalt dække arret.

Nedre øjenlåg er en operation for de løse hudpuder under øjnene.

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen vurderes om du er egnet til operation. Operationstype, komplikationer, forventet resultat etc. gennemgås grundigt. Der vises før og efter billeder. Du har ret til en bisidder ved konsultationen. Drejer det sig om en kosmetisk operation skal der gå mindst en uge fra konsultation til operation. Har du fysiske gener, som fx nedsat synsfelt, må operationen udføres tidligere.

Rygning

Vi anbefaler, at man holder op med ryge fra to uger før operation til 3 uger efter. Det er ikke et krav, men det giver den bedste heling.

Bedøvelse

Operationen udføres normalt i lokalbedøvelse. Man kan tage beroligende medicin (stesolid) en time inden operationen. Det er normalt ikke nødvendigt. Operationen kan også udføres i fuldt bedøvelse og i kombination med eventuelle andre operationer. Du skal ikke være fastende til operationer i lokal bedøvelse. Det vil være godt om du har spist lidt et par timer før operationen, så du er veltilpas.

Procedure

Du skal have sæbevasket ansigtet grundigt før operationen og må ikke anlægge makeup, creme el. lign. I stående stilling markerer jeg eventuelt med en spritpen. Der tages klinisk foto.

Med en meget tynd kanyle anlægges lokalbedøvelse. Du må gerne have hørepropper med musik under operationen.

Efter operationen

Du skal sidde 15 – 30 min inden du bliver kørt hjem. Noget af denne tid med afkøling. Du skal køle dine øjne og øjenomgivelser 4-6 gange dagligt så længe du er hævet. Første gang så snart du kommer hjem. Dette gøres med bedst med en kølebrille du kan købe i forvejen (apotek, matas el. lign). Du kan også anvende en pose frosne grøntsager med anvendelse af en bomuldsklud over huden. Du får tilbudt tid til kontrol ca. 4-5 måneder efter operationen. Trådfjernelse efter 5-7 dage.

Komplikationer

Øjnene kan ofte løbe i vand nogle dage og i sjældne tilfælde i uger. Varigt tåreflod er meget sjældent, men er beskrevet. Mindre end ca. 2 procent. Øjenbetændelse ses i mindre end 5 procent og klares med øjendråber. Blodansamling under arret kan ses i få promille. Det kan nemt tømmes ud. Ved en eventuel blodansamling må man møde på hospitalet efter telefonisk aftale. Infektion er yderst sjældent, mindre end én procent. Man kan ikke garantere fuldstændigt ens resultat på begge sider.

Holdbarhed

Den almindelige aldersbetinget degeneration vil naturligvis fortsætte og afhængig af din alder på operations tidspunktet kan man udføre operationen igen efter fx 5 år eller mere. Det almindeligste tidspunkt for eventuel ny operation er efter mere end 7 år. Holder du vægten og sund levevis holder resultatet længst

 

Du er meget velkommen til at have en ven eller pårørende med til konsultationen.

Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.

 

Send sikkert til Speciallægeklinik

Speciallægeklinik

Send sikkert til Privathospital

Privathospital

Peder

"Jeg er blevet opereret for tre revner i menisken.
Jeg blev først tilset af Finn Nørmark, behagelig og grundig gennemgang.Blev også opereret af Finn.Dette var min første kontakt med et Privathospital.Rart personale på oprations gangen og dejlig omsorg når man vågner op igen. . Jeg vil sige tusinde tak for rigtig god behandling. Kan kun anbefales

Venlig hilsen en meget tilfreds patient."

Anja

"En helt igennem rar oplevelse, lige fra man træder ind af døren føler man sig velkommen. Man bliver budt velkommen af receptionisterne.  Dejligt. Der er musik i venteværelser så man føler sig afslappet. Dejligt med professionelt personale, der forklarer og beroliger en hvis man er lidt nervøs. Vil helt klart give Nørmark privathospital og i særdeleshed personalet mine anbefalinger vil helt klart vælge jer en anden gang"

Ole

"Det er nu ande gang at Finn nørmark har ordnet mine hænder. Første gang i højre og nu i venstre hånd. Det er et super godt resultat. Jeg ved at der kommer fler gange, og det er også nørmark der få lov."

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩​

​Vurderet 4.7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 131 anmeldelser på Facebook

Læs også vores patienttilfredshedsundersøgelse

Baldersbækvej 5, 2635 Ishøj. Hovednummer: ​36 49 87 00.​ Speciallægeklinikken: 44 22 07 01. Fax: 36 77 75 68. 

Mail til Nørmark Privathospital: info@normarkprivathospital.dk 

Mail til Nørmark Speciallægeklinik: info@normarkklinik.dk 

Læs mere om Send Sikkert

Bankoplysninger: 5472 - 2011700.

MobilePay: 893173

Vi modtager ​Visa/Dankort  på Nørmark Privathospital.

Sponsorater

Rødovre Mighty Bulls Ishockey

Greve Strands Badmintonklub