​Nørmark privathospital

36 49 87 00

Speciallægeklinikken

44 22 07 01

(man-torsdag 12:30-15:00)

Mandlig brystudvikling (gynækomasti)

Generelt

Brystdannelse (gynækomasti) hos mænd er oftest en normal tilstand. Det forekommer hos ca. 40 % af drenge i puberteten. Gynækomasti kan forekomme i den ene eller begge sider.

Det skyldes formentlig hormonpåvirkning, selvom det ikke ses i eventuelle blodprøver. Inden operationen udelukkes anden årsag til tilstanden: overvægt, alkoholmisbrug, misbrug af anabolske steroider, hormonproducerende knuder i testikler og binyrer samt stofskiftelidelser og brystkræft, der er meget sjældent hos mænd. Er du overvægtig anbefales et vægttab inden operationen.

Forundersøgelse

Din tilstand vil blive nærmere undersøgt og sammen vurderer vi den operationstype, der passer dig bedst og om du eventuelt skal hormonelt udredes, hvilket i de feste tilfælde ikke er nødvendigt. Operationen med fordele, ulemper og eventuelle komplikationer gennemgås. Du må gerne have en ven eller pårørende med ved konsultationen

Procedure

Operationen kan foregå både i lokalbedøvelse og i fuld bedøvelse. Den udføres som en skarp fedtsugning. Der sprøjtes saltvand med lokalbedøvelse og adrenalin ind i fedt og kirtelvævet. Gennem et til to huller snitter og suger man fedt- og kirtelvæv ud med en skarp suge kanyle, der har en diameter på 4 mm. Herved kommer stort set ikke ar og resultatet bliver meget jævnt. Man kan også operere ved at skære i brystvortens kant, men det er sjældent nødvendigt. Mænd, der har haft et stort vægttab, kan have hængebryster. Ved denne tilstand, der egentlig ikke er gynækomasti, må man fjerne den overskydende hud, hvilket er en meget større operation.

Komplikationer

Blodansamling ses i få tilfælde. Er operationen udført med skarp sugning, kan blodet oftest trykkes ud. I meget få tilfælde må blodet fjernes ved en lille operation. Infektion, føleforstyrrelser, nedsat følesans og smerter kan opleves. Af ukendte årsager er brystet omkring brystvorten hos nogle patienter ofte øm i flere måneder. Dette er normalt og kan ikke behandles. Det forsvinder i de fleste tilfælde. Rygning giver øget risiko for komplikationer som infektion og mindre pæne ar, hvorfor du anbefales rygestop i forbindelse med operationen. Et fuldstændigt jævnt og dermed perfekt resultat kan kun sjældent opnås. Der kan også være en lille forskel på de to sider.

Efter operationen

Du vil få anlagt en stram bandage eller vest. Denne skal bæres i 7 dage. Du kan gå i bad dagen efter operationen. Sport eller anden hård fysisk aktivitet, der involverer brystmusklen bør undgås i 3 uger. Sygemelding, afhængigt af arbejde, 0-2 uger. Normalt skal der ikke fjernes tråde. Du vil få tilbudt kontrol ca. 3 måneder efter operationen. Resultatet er oftest varigt forudsat normal og sund levevis.

Du er meget velkommen til at have en ven eller pårørende med til konsultationen.

Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.

Send sikkert til Speciallægeklinik

Speciallægeklinik

Send sikkert til Privathospital

Privathospital

Peder

"Jeg er blevet opereret for tre revner i menisken.
Jeg blev først tilset af Finn Nørmark, behagelig og grundig gennemgang.Blev også opereret af Finn.Dette var min første kontakt med et Privathospital.Rart personale på oprations gangen og dejlig omsorg når man vågner op igen. . Jeg vil sige tusinde tak for rigtig god behandling. Kan kun anbefales

Venlig hilsen en meget tilfreds patient."

Anja

"En helt igennem rar oplevelse, lige fra man træder ind af døren føler man sig velkommen. Man bliver budt velkommen af receptionisterne.  Dejligt. Der er musik i venteværelser så man føler sig afslappet. Dejligt med professionelt personale, der forklarer og beroliger en hvis man er lidt nervøs. Vil helt klart give Nørmark privathospital og i særdeleshed personalet mine anbefalinger vil helt klart vælge jer en anden gang"

Ole

"Det er nu ande gang at Finn nørmark har ordnet mine hænder. Første gang i højre og nu i venstre hånd. Det er et super godt resultat. Jeg ved at der kommer fler gange, og det er også nørmark der få lov."

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩​

​Vurderet 4.7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 131 anmeldelser på Facebook

Læs også vores patienttilfredshedsundersøgelse

Baldersbækvej 5, 2635 Ishøj. Hovednummer: ​36 49 87 00.​ Speciallægeklinikken: 44 22 07 01. Fax: 36 77 75 68. 

Mail til Nørmark Privathospital: info@normarkprivathospital.dk 

Mail til Nørmark Speciallægeklinik: info@normarkklinik.dk 

Læs mere om Send Sikkert

Bankoplysninger: 5472 - 2011700.

MobilePay: 8931733

Vi modtager ​Visa/Dankort  på Nørmark Privathospital.

Sponsorater

Rødovre Mighty Bulls Ishockey

Greve Strands Badmintonklub