Fedttransplantation

Fedttransplantation er en plastikkirurgisk procedure, hvor man flytter patientens egne fedtceller fra et område af kroppen, oftest fra mave, hofter eller lår til et andet sted.

Procedure

Transplantationen kan foregå i såvel lokalbedøvelse som i fuld bedøvelse. Fedt suges ud med en meget tynd kanyle med små huller og med et lille undertryk. Det skal gøres meget skånsomt for at bevare så mange levende fedtceller som muligt. Når fedtet er suget ud centrifugeres det skånsomt. Herved kan fedtes skilles fra vævsvæske.

Anvendelse

Fedtet indeholder, ud over levende fedtceller også stoffer, der fremmer heling, og stamceller, der yderligere fremmer heling og fx gør huden yngre at se på. I kosmetisk kirurgi anvendes fedttransplantation derfor til at give både fylde og en mere ungdommelig hud i f.eks. ansigt og på hænder. En fordybning i huden kan også fyldes ud. Ikke alle fedtceller overlever proceduren, hvorfor man nogle gange må gentage behandlingen. Man kan også behandle gamle skader fx ar, nedadhængende øjenlåg og meget, meget mere.

Du kan finde mere information om fedttransplantation på nettet. Prøv f.eks. at søge på ”lipotransplantation” og på ”You Tube”.

Efterbehandling

Hullerne i huden er så små, at de ikke skal sys. Ved lidt større transplantationer skal du muligvis anvende kompression på donorstedet i en til tre uger. Du kan tage bad dagen efter operationen.

Varighed

Formentlig vil du have livslang effekt på fylde, hvis du holder vægten. Almindelige aldersforandringer vil naturligvis fortsætte. Behandlingen kan gentages. Maksimal effekt ses efter ca. 4 måneder. Her vurderes resultatet sammen med plastikkirurgen og vi beslutter sammen om der eventuelt skal foretages endnu en behandling. På forhånd kan en pris for dette aftales.

Komplikationer

Er yderst sjældne, men kan være Infektion, blod- og væskeansamling. Det kan også være pigmentforandringer i huden, ujævnheder og føleforstyrrelser, men disse forsvinder næsten altid.

For yderligere se venligst informationen om ”Fedtsugning” og ”Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer".


Du er meget velkommen til at have en ven eller pårørende med til konsultationen.

Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.

 

Baldersbækvej 5, 2635 Ishøj. Hovednummer: 36 49 87 00.​ Speciallægeklinikken: 44 22 07 01. Fax: 36 77 75 68. 

Mail: info@normarkklinik.dk . Bankoplysninger: 5472 - 2011700.
Vi modtager ​Visa/Dankort  på Nørmark Privathospital.

Sponsorater: Nørmark Privathospital er sponsor for Rødovre Mighty Bulls Ishockey.​