Fedtsugning

Generelt

Fedtsugning kan ikke erstatte et vægttab, der næsten altid vil være det bedste og give det flotteste resultat. Det bedste resultat af en fedtsugning fås således hos normalvægtige, der har nogle uheldige fedtpuder f.eks. de såkaldte ridebuks-puder på ydersiden af de fleste kvinders lår, manglende talje etc. Huden over det fedtsugede område vil ofte blive en smule ujævnt. Med stigende alder mister huden gradvis sin evne til at trække sig sammen, det er også tilfældet efter et større vægttab. Her kan man med fordel kombinere fedtsugning med kirurgisk fjernelse af løs hud (mave, ryg, arme, lår …). Både mænd og kvinder kan være egnet til fedtsugning lige fra lidt fedt under hagen til større fedtsugninger af flere områder.

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt, vurderet og forklaret med fokus på dine muligheder og forventet resultat. Risiko for eventuelle komplikationer vil blive gennemgået og du vil se før og efter billeder.

Rygning

Vi anbefaler, at man holder op med at ryge fra to uger før operationen til 3 uger efter. Det er ikke et krav, men det giver den bedste heling.

Bedøvelse

Fedtsugning kan foretages i såvel lokal som i fuld bedøvelse afhængig af områdets størrelse og patientens ønske og prisen vil afhænge heraf.

Procedure

Du møder fastende ved fuld bedøvelse. Du skal have været i brusebad og sæbevasket huden grundigt. INGEN CREME. I stående stilling vil jeg tegne og markere det område, der skal fedtsuges, det er du selv med til eventuelt foran et spejl. Når du er bedøvet, sprøjtes der en væske ind i fedtvævet (våd fedtsugning). Væsken består af en blanding af saltvand, adrenalin og lokalbedøvelse. Den gør fedtsugningen mere skånsom, flottere resultat og mindre blødning. Når væsken er sprøjtet ind og har fordelt sig i fedtet kan selve fedtsugningen begynde. Den foregår med tynde kanyler gennem et til flere små huller, der eventuelt lukkes med et enkelt sting, som kroppen selv opløser.

Ved operationens afslutning anlægges en komprimerende bandage og du kan normalt udskrives samme dag. Ved fedtsugninger over mere end ca. 2 liter, anbefales indlæggelse til næste morgen.

Komplikationer

Dette er meget sjældent ved fedtsugning. Der er mindre end 1 procent risiko for blodansamling, eller infektion. Man kan opleve føleforstyrrelser (ukendt procent), men disse forsvinder normalt igen efter uger til måneder hos langt de fleste. Der er i promille af patienter beskrevet pigmentforandringer af huden. Ved meget store fedtsugninger er der set Fedt Emboli Syndrom (FES), som er en farlig tilstand, med fedt i blodbanen. Det kan medføre svigt af flere organer og død er beskrevet. For ca. 10 år siden kunne jeg finde 7 tilfælde beskrevet på verdensplan ud af millioner af fedtsugninger. Tilstanden er primært set hos patienter efter store ulykker og/eller store operationer.

Efter operationen

Du får anlagt en støttebandage. Du kan tage den af og på i forbindelse med bad. Du skal anvende bandagen fra 3 dage til 3uger afhængig af fedtsugningens størrelse. Knæ og underben kræver komprimerende bandage i længere tid.

Sygemelding fra få dage til ca. en uge. Du skal undgå sport fra en uge til ca. 2-4 uger afhængig af fedtsugningens størrelse.

Der skal normalt ikke fjernes tråde. Du bliver tilbudt kontrol efter ca. 5-6 mdr. eller tidligere hvis ud ønsker det.

Holdbarhed

Holder du vægten vil fedtsugningens resultat holde livet ud bortset fra almindelige, naturlige aldersforandringer.

Du er meget velkommen til at have en ven eller pårørende med til konsultationen.

Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.

 

Baldersbækvej 5, 2635 Ishøj. Hovednummer: 36 49 87 00.​ Speciallægeklinikken: 44 22 07 01. Fax: 36 77 75 68. 

Mail: info@normarkklinik.dk . Bankoplysninger: 5472 - 2011700.
Vi modtager ​Visa/Dankort  på Nørmark Privathospital.

Sponsorater: Nørmark Privathospital er sponsor for Rødovre Mighty Bulls Ishockey.​