Brystimplanter

Generelt

Denne information bør du læse inden forundersøgelsen. Brystforstørrende operation udføres oftest ved at indoperere brystimplantater. Har du et mindre hængebryst kan implantatet ophæve dette. Har du et mere udtalt hængebryst må man ofte foretage et brystløft foruden indsættelse af implantat.

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen gennemgår vi operationen og eventuelle komplikationer grundigt og du ser før og efter billeder. Der skal normalt gå mindst en uge fra forundersøgelse til eventuel operation. Ved forundersøgelsen beslutter vi implantattype og -størrelse. Størrelsen prøver du dig frem til ved hjælp af en speciel BH til at lægge prøveimplantater i. Det vil være en god idé hvis du medbringer en stramtsiddende T-shirt/bluse. Dette vil give et bedre indtryk og dermed lette beslutningen. Du er velkommen til at have en ven eller pårørende med ved konsultationen.

Vigtig information om brystimplantater

Mentors silicone-implantater findes såvel runde som anatomiske/dråbeformede. De består af en fast overflade med en indvendig gel, der ikke kan flyde ud (skærefast). Silicone-gelen findes i to hårdhedsgrader i de runde implantater. Silicone-implantater af et godt og godkendt mærke som Mentor skal aldrig skiftes, med mindre du skulle få gener, ej heller hvis en eventuel mammografi skulle give mistanke om en brist af implantatet. Det er ganske ufarligt og kan sjældent ses eller mærkes. Der kan være følgende grunde til at skifte eller fjerne brystimplantater.

1.Fysiske gener f.eks. smerter, hvilket er meget sjældent.

2.Kosmetiske årsager.

3.Brystkræft (brystimplantater giver ikke forøget risiko for brystkræft).

4.Infektion. Infektion behandles med antibiotika, men det er ikke altid tilstrækkeligt. Infektion kan opstå bl.a. efter større tandbehandling, men dette er dog meget sjældent. Jeg anbefaler, at en kvinde med brystimplantater får en forebyggende antibiotika behandling i forbindelse med en større tandbehandling. Det samme som tandlægen vil give til en patient med kunstig hjerteklap. Spørg evt. din tandlæge.

5.Psykiske årsager.

Du kan læse og se meget mere om brystimplantater på f.eks. Sundhedsstyrelsens hjemmeside, ”Youtube”, ”dual plane”, ”breast implants” og på Mentors hjemmeside.

Operation

På operationsdagen skal du møde fastende, være vasket med sæbe og ikke have brugt bodylotion. Operationen gennemføres i fuld bedøvelse. Du bliver normalt udskrevet sidst på dagen men overnatning kan arrangeres, det skal bare aftales i forvejen. Du skal hentes og må ikke være alene de første 24 timer.

Jeg laver adgang under brystet med placering af implantatet under musklen. Herved kan jeg lægge implantatet med de øverste 2/3 under brystmusklen (dual plane). Man kan lægge såvel anatomiske (dråbeformet) som runde implantater. Det er meget vanskeligt, faktisk umuligt, at mærke forskel på, hvilket implantat en kvinde har. De runde implantater er lidt billigere end de anatomiske, hvilket afspejler sig i behandlingsprisen.

Du vil få forebyggende antibiotika i forbindelse med bedøvelsen. Herudover skylles implantaterne i antibiotika-saltvand før de placeres. Jeg bærer to par kirurgiske handsker under operationen og skifter det yderste par før håndtering og placering af implantaterne. Det er kun mig, der berører implantaterne. Alt dette foretages for at mindske infektionsrisikoen og risikoen for kapsel-krympning.

Arret under brystet bliver næsten usynligt. Efter 6-12 måneder er det en meget tynd hvid streg.

Komplikationer

Er sjældne. Det kan dreje sig om blødning/blodansamling, der eventuelt må opereres akut. Infektion, nedsat følesans i brystvorte, asymmetri, double-bouble (hos meget tynde kvinder kan bløde implantater folde under huden), dobbelt fold (kan ses under brystet ved indsættelse af implantater hos en kvinde med hængebryster), kapsel skrumpning, hvilket er meget sjældent og skyldes bakteriel forurening. Kroniske smerter opleves hos få promille.

Rygning

Generelt er der større risiko for komplikationer hos rygere, hvorfor vi anbefaler totalt rygestop, bedst fra 3-6 uger før operation og vigtigst 3-6 uger efter operationen.

Efter operationen

Du får en BH på, men du behøver ikke at anvende BH med mindre, der også er lavet et brystløft. Du kan anvende en hvilken som helst BH også med bøjle. Du kan genoptage dit arbejde efter ca. to uger. Har du et meget fysisk krævende arbejde f.eks. håndværker, må du regne med tre ugers sygemelding. Sport kan genoptages efter ca. 6 uger. Du vil have en del smerter de første 7 til 10 dage, hvorfor du får stærkt smertestillende med hjem til de første tre dage. Herefter kan de fleste klare sig med Ibuprofen og Panodil/Pinex/Pamol.

Du får tilbud om at få fjernet trådene efter ca. 2-3 uger her på hospitalet.

Du bliver tilbudt kontrol ca. 5-6 mdr. efter operationen og/eller efter behov.

Du kan altid ringe til mig, hvis du har spørgsmål. Efterfølgende kontrolbesøg er inkluderet.

Resultatet vil altid være et større bryst, men faconen kan ændre sig afhængig af dit eget brysts udvikling og din levevis.

Du er meget velkommen til at have en ven eller pårørende med til konsultationen.

Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.

 

Baldersbækvej 5, 2635 Ishøj. Hovednummer: 36 49 87 00.​ Speciallægeklinikken: 44 22 07 01. Fax: 36 77 75 68. 

Mail: info@normarkklinik.dk . Bankoplysninger: 5472 - 2011700.
Vi modtager ​Visa/Dankort  på Nørmark Privathospital.

Sponsorater: Nørmark Privathospital er sponsor for Rødovre Mighty Bulls Ishockey.​