Ansigtsløftning

Generelt

Mænd såvel som kvinder kan være egnet til en ansigtsløftning. Operationen kan kombineres med yderligere behandlinger f.eks. botox, fedttransplantation og operation for løs hud på øjenlåg.

Rygning

Vi anbefaler rygestop fra to uger inden operationen til tre uger efter. Dette for at sikre så godt et resultat som muligt dvs. bedre heling, pænere ar og mindre risiko for infektion.

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen orienteres du grundigt om operationen, forventet forløb og eventuelle komplikationer. Der vises før og efter billeder, der hjælper til at demonstrere det forventede resultat.

Operationsdagen

Du skal vaske ansigtet i sæbe om morgenen. Du må ikke efterfølgende anvende creme og makeup.

Bedøvelse

Operationen udføres i fuld bedøvelse suppleret med lokalbedøvelse. Du skal derfor møde fastende. Du får separat fastevejledning.

Operationen

Hyppigst udføres det, der hedder et M.A.C.S. lift. Operationen starter med en fedtsugning under hagen. Herefter lægges et snit foran øret og lidt om bag ved øret afhængig af operationens omfang. Huden på kinden løsnes lidt fremad og nedad. Den løse hud under hagen og på kinden strammes op ved tråde, der fæstnes dybt i en kraftig hinde, der ligger dybt foran øret. Overskydende hud fjernes og huden sys med tynde tråde. Til slut lægges en komprimerende bandage, der skal anvendes i tre døgn. Den er med velcro og kan tages af, når du bader. Eventuel tråd fjernelse efter en uge. Operationen varer 2,5 – 4 timer afhængigt af omfang.

Efter operationen

Efter operationen kommer du i seng i opvågningen, hvor du vil blive overvåget af en sygeplejerske. For at aflaste såret bliver du lagt med eleveret hovedgærde. Når du er helt vågen og har været oppe kan du blive afhentet, du må ikke selv køre hjem. Du vil sædvanligvis være klar til at tage hjem 2-4 timer efter operationen. Hjemme skal du ligeledes sidde/ligge med eleveret hoved og tage det med ro de første tre dage. Du bør ikke være alene den første nat. Du er oppegående og kan tage brusebad dagen efter operationen. Der kan være smerter i såret specielt hvor de dybe tråde er fæstnet. Ligeledes kan der være tyggesmerter i op til nogle uger. Disse gener afhjælpes med smertestillende tabletter fx Panodil 1 g hver 6 time og ibuprofen 600 mg hver 8. time.

Komplikationer

Komplikationer til denne type ansigtsløftning er yderst sjældne. En blodansamling kan forekomme i mindre end en procent af operationerne og kan let afhjælpes. Infektion er ligeledes yderst sjældent. Ved et M.A.C.S lift kommer man ikke tæt på betydende nerver. Nerven til hver sin mundvig kan dog godt være påvirket, hvilket i sjældne tilfælde kan betyde en smule nedhængende mundvig i nogle uger til få måneder. Det retter sig næsten altid. Jeg har aldrig set det varigt, men det er beskrevet.

Sygemelding

Kan variere afhængig af dit arbejdes karakter såvel fysisk som socialt. Det kan ses, at du er opereret i ca. tre uger. Du kan begynde almindeligt arbejde, der ikke er hårdt fysisk krævende ca. på 4. dagen.

Aktiviteter og motion

Du skal undgå fysisk anstrengende aktiviteter i tre til fire uger.​

Du er meget velkommen til at have en ven eller pårørende med til konsultationen.

Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.

 

Baldersbækvej 5, 2635 Ishøj. Hovednummer: 36 49 87 00.​ Speciallægeklinikken: 44 22 07 01. Fax: 36 77 75 68. 

Mail: info@normarkklinik.dk . Bankoplysninger: 5472 - 2011700.
Vi modtager ​Visa/Dankort  på Nørmark Privathospital.

Sponsorater: Nørmark Privathospital er sponsor for Rødovre Mighty Bulls Ishockey.​