​Nørmark privathospital

36 49 87 00

Speciallægeklinikken

44 22 07 01

(man-torsdag 12:30-15:00)

​Pandeløft og øjenbrynsløft hos kvinder og mænd

Generelt om øjenbrynsløft / pandeløft
Pandeløft kan foretages både hos kvinder og mænd normalt fra 45-50 års alderen. Indikationen kan være såvel kosmetisk som for at bedre synsfeltet. Et pandeløft glatter de vandrette rynker i panden og de lodrette bekymringsrynker mellem øjenbrynene. Det løfter tillige øjenbrynene op til 2-3 cm. Med alderen synker øjenbrynene ned. Det resulterer i løs hud svarende til øvre øjenlåg. I sværere tilfælde kan det medføre nedsat synsfelt. De fleste kompenserer for dette ved et øjenbrynsløft. 


Det medfører ofte udtrætning af pandemuskulaturen, hvorfor mange må holde pause, når de læser, sidder ved computeren og lignende. Det kan ligeledes medføre hovedpine. I svære tilfælde kan din eventuelle sundhedsforsikring måske betale for dit øjenbrynsløft. Man kan også løfte øjenbrynene mere simpelt ved at skære et bådformet hudstykke af lige over øjenbrynene, så arret kommer til at ligge i øjenbrynskanten. Arret kan dog altid anes, og mange kvinder kan ikke acceptere dette, hvorimod mange mænd, der også har kraftigere øjenbryn, er meget glade for indgrebet.


Procedure
Et pandeløft foretages i fuld bedøvelse. Der lægges et snit 1 mm bag hårgrænsen langs panden og ud i tinding regionen. Snittet lægges således, at hårsækkene skånes, og der er herved mulighed for, at hår kan vokse op gennem arret. Pandehuden kan herefter løftes fra pandemusklen ned til øjenbrynene. Hudmusklen mellem øjenbrynene kan overskæres. Det er den muskel, der giver de lodrette bekymrings rynker. Huden med øjenbrynene kan nu trækkes op, overskydende hud bortskæres, og der syes sammen i hårkanten. Ved langt de fleste frisurer kan arret ikke ses. Trækkes håret kraftigt tilbage (”Ritt Bjerregård frisure”) kan arret ses, hvis man er tæt på personen. 


Forundersøgelse
Ved konsultationen vurderes mulighederne i henhold til dine egne ønsker, og der vises før- og efter billeder af pandeløft / øjenbrynsløft. Du må gerne have en pårørende/ven med til konsultation.


Rygning
Det giver bedre sårheling og mindre risiko for infektion og dermed flottere ar, hvis du ikke ryger. Rygestop anbefales fra tre uger før operation til 6 uger efter, men det er ikke et krav.


Operationsdagen
For at forebygge infektion er det vigtigt, at du tager bad om morgenen. Vask håret grundigt to gange. Efter badet må du ikke bruge creme eller makeup i hverken hår eller ansigt.
Jeg informerer dig igen om operationen samt indtegner operationsfeltet og tager før-billeder.
Operationen foregår i fuld bedøvelse. Et simpelt øjenbrynsløft foregår i lokalbedøvelse.


Efter operationen
Du ligger et par timer med hævet hovedgærde i sengen på opvågningen under opsyn af en sygeplejerske. Når du er helt vågen og klar, kan du tage hjem. Du skal hentes og må ikke være alene den første 24 timer. Ved et simpelt øjenbrynsløft i lokalbedøvelse kan du tage hjem umiddelbart, men du bør ikke selv køre bil før næste dag.


Eventuelle smerter kan lindres med Panodil/Pinex/Pamol cirka hver 6. time og Ibuprofen cirka hver 8. time. Der er ingen forbinding eller plaster, du kan bade og vaske hår dagen efter.


Sygemelding
Du skal holde dig i ro den første uge, men er oppegående. Sygemelding denne uge vil være fornuftigt. Det kan ses i 3-4 uger, at du er blevet opereret. Ved et simpelt øjenbrynsløft behøves ingen sygemelding.


Aktiviteter og motion
Medfører dette anstrengelse med høj puls, skal du undgå det i ca. 2 uger. Meget voldsom sport og kontaktsport bør undgås i 4-6 uger. Lyt til kroppen.


Komplikationer ved pandeløft / øjenbrynsløft
Blødning kan opstå. Hvis det er en større blodansamling foretages en lille operation. Ved mistanke om infektion, det vil sige rødme, varme, hævelse, smerte skal du kontakte os på de udleverede kontaktoplysninger snarest.


Holdbarhed
Holdbarheden er afhængig af din levevis og genetiske/arvelige forhold. Dit ansigt vil se yngre ud, men operationen vil ikke forhindre almindelige fremtidige aldersforandringer, men sætte dem tilbage. Det er således meget varierende, hvor længe et pandeløft holder, men dine øjenbryn vil altid sidde højere, og bekymringsrynkerne mellem øjenbrynene vil næsten helt forsvinde og aldrig komme helt tilbage.


Du er velkommen til at tage en ven eller pårørende med til konsultationen.
Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.


Bestil en tid til konsultation om øjenbrynsløft / pandeløft

Kontakt os på telefon 36 49 87 00 eller e-mail info@normarkklinik.dk og bestil en tid til en konsultation.
Vores klinik ligger i Ishøj tæt ved København, og vi har især mange patienter fra Sjælland.

Send sikkert til Speciallægeklinik

Speciallægeklinik

Send sikkert til Privathospital

Privathospital

Peder

"Jeg er blevet opereret for tre revner i menisken.
Jeg blev først tilset af Finn Nørmark, behagelig og grundig gennemgang.Blev også opereret af Finn.Dette var min første kontakt med et Privathospital.Rart personale på oprations gangen og dejlig omsorg når man vågner op igen. . Jeg vil sige tusinde tak for rigtig god behandling. Kan kun anbefales

Venlig hilsen en meget tilfreds patient."

Anja

"En helt igennem rar oplevelse, lige fra man træder ind af døren føler man sig velkommen. Man bliver budt velkommen af receptionisterne.  Dejligt. Der er musik i venteværelser så man føler sig afslappet. Dejligt med professionelt personale, der forklarer og beroliger en hvis man er lidt nervøs. Vil helt klart give Nørmark privathospital og i særdeleshed personalet mine anbefalinger vil helt klart vælge jer en anden gang"

Ole

"Det er nu ande gang at Finn nørmark har ordnet mine hænder. Første gang i højre og nu i venstre hånd. Det er et super godt resultat. Jeg ved at der kommer fler gange, og det er også nørmark der få lov."

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩​

​Vurderet 4.7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 131 anmeldelser på Facebook

Læs også vores patienttilfredshedsundersøgelse

Baldersbækvej 5, 2635 Ishøj. Hovednummer: ​36 49 87 00.​ Speciallægeklinikken: 44 22 07 01. Fax: 36 77 75 68. 

Mail til Nørmark Privathospital: info@normarkprivathospital.dk 

Mail til Nørmark Speciallægeklinik: info@normarkklinik.dk 

Læs mere om Send Sikkert

Bankoplysninger: 5472 - 2011700.

MobilePay: 893173

Vi modtager ​Visa/Dankort  på Nørmark Privathospital.

Sponsorater

Rødovre Mighty Bulls Ishockey

Greve Strands Badmintonklub