​Nørmark privathospital

36 49 87 00

Speciallægeklinikken

44 22 07 01

(man-torsdag 12:30-15:00)

​Brystforstørrelse med brystimplantater

Generelt om brystforstørrende operation
Denne information bør du læse inden forundersøgelsen. En brystforstørrelse udføres oftest ved at indoperere brystimplantater. Har du et mindre hængebryst kan implantatet ophæve dette. Har du et mere udtalt hængebryst må man ofte foretage et brystløft foruden indsættelse af implantat.


Forundersøgelse
Ved forundersøgelsen gennemgår vi operationen og eventuelle komplikationer grundigt, og du ser før og efter billeder af en brystforstørrelse. Der skal normalt gå mindst en uge fra forundersøgelse til eventuel operation. Ved forundersøgelsen beslutter vi implantattype og -størrelse. Størrelsen prøver du dig frem til ved hjælp af en speciel BH til at lægge prøveimplantater i. Det vil være en god idé, hvis du medbringer en stramtsiddende T-shirt/bluse. Dette vil give et bedre indtryk og dermed lette beslutningen. Du er velkommen til at have en ven eller pårørende med ved konsultationen.


Vigtig information om brystimplantater
Mentors silicone-implantater findes såvel runde som anatomiske/dråbeformede. De består af en fast overflade med en indvendig gel, der ikke kan flyde ud (skærefast). Silicone-gelen findes i to hårdhedsgrader i de runde brystimplantater. Silicone-implantater af et godt og godkendt mærke som Mentor skal aldrig skiftes, med mindre du skulle få gener, ej heller hvis en eventuel mammografi skulle give mistanke om en brist af implantatet. Det er ganske ufarligt og kan sjældent ses eller mærkes. Der kan være følgende grunde til at skifte eller fjerne brystimplantater:

1. Fysiske gener, for eksempel smerter, hvilket er meget sjældent.

2. Kosmetiske årsager.

3. Brystkræft (brystimplantater giver ikke forøget risiko for brystkræft).

4. Infektion. Infektion behandles med antibiotika, men det er ikke altid tilstrækkeligt. Infektion kan opstå blandt andet efter større tandbehandling, men dette er dog meget sjældent. Jeg anbefaler, at en kvinde med brystimplantater får en forebyggende antibiotikabehandling i forbindelse med en større tandbehandling. Det samme som tandlægen vil give til en patient med kunstig hjerteklap. Spørg eventuelt din tandlæge.

5. Psykiske årsager.


Du kan læse og se meget mere om brystimplantater på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, ”Youtube”, ”dual plane”, ”breast implants” og på Mentors hjemmeside.


Operation
På operationsdagen skal du møde fastende, være vasket med sæbe og ikke have brugt bodylotion. En brystforstørrelse gennemføres i fuld bedøvelse. Du bliver normalt udskrevet sidst på dagen, men overnatning kan arrangeres, det skal bare aftales i forvejen. Du skal hentes og må ikke være alene de første 24 timer.


Jeg laver adgang under brystet med placering af implantatet under musklen. Herved kan jeg lægge implantatet med de øverste 2/3 under brystmusklen (dual plane). Man kan lægge såvel anatomiske (dråbeformet) som runde brystimplantater. Det er meget vanskeligt, faktisk umuligt, at mærke forskel på, hvilket implantat en kvinde har. De runde implantater er lidt billigere end de anatomiske, hvilket afspejler sig i behandlingsprisen.


Du vil få forebyggende antibiotika i forbindelse med bedøvelsen. Herudover skylles implantaterne i antibiotika-saltvand, før de placeres. Jeg bærer to par kirurgiske handsker under den brystforstørrende operation og skifter det yderste par før håndtering og placering af implantaterne. Det er kun mig, der berører implantaterne. Alt dette foretages for at mindske infektionsrisikoen og risikoen for kapsel-krympning.


Arret under brystet bliver næsten usynligt. Efter 6-12 måneder er det en meget tynd hvid streg.


Komplikationer ved en brystforstørrelse
Er sjældne. Det kan dreje sig om blødning/blodansamling, der eventuelt må opereres akut. Infektion, nedsat følesans i brystvorte, asymmetri, double-bouble (hos meget tynde kvinder kan bløde brystimplantater folde under huden), dobbelt fold (kan ses under brystet ved indsættelse af implantater hos en kvinde med hængebryster), kapsel skrumpning, hvilket er meget sjældent og skyldes bakteriel forurening. Kroniske smerter opleves hos få promille.


Rygning
Generelt er der større risiko for komplikationer hos rygere, hvorfor vi anbefaler totalt rygestop, bedst fra 3-6 uger før operation og vigtigst 3-6 uger efter operationen.


Efter operationen
Du får en BH på, men du behøver ikke at anvende BH med mindre, der også er lavet et brystløft. Du kan anvende en hvilken som helst BH også med bøjle. Du kan genoptage dit arbejde efter ca. to uger. Har du et meget fysisk krævende arbejde, for eksempel håndværker, må du regne med tre ugers sygemelding. Sport kan genoptages efter cirka 6 uger. Du vil have en del smerter de første 7 til 10 dage, hvorfor du får stærkt smertestillende med hjem til de første tre dage. Herefter kan de fleste klare sig med Ibuprofen og Panodil/Pinex/Pamol.
Du får tilbud om at få fjernet trådene efter ca. 2-3 uger her på hospitalet.

Du bliver tilbudt kontrol ca. 5-6 mdr. efter din brystforstørrelse og/eller efter behov.

Du kan altid ringe til mig, hvis du har spørgsmål. Efterfølgende kontrolbesøg er inkluderet.
Resultatet vil altid være et større bryst, men faconen kan ændre sig afhængig af dit eget brysts udvikling og din levevis.


Du er meget velkommen til at have en ven eller pårørende med til konsultationen. Vi er beliggende i Ishøj ved København, men har generelt mange patienter fra hele Sjælland. 

Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.


Kontakt os og hør mere om en brystforstørrelse

Ønsker du at høre mere om en brystforstørrelse, vores brystimplantater eller vores priser, kan vi kontaktes på telefon 36 49 87 00 eller e-mail info@normarkklinik.dk.

Send sikkert til Speciallægeklinik

Speciallægeklinik

Send sikkert til Privathospital

Privathospital

Peder

"Jeg er blevet opereret for tre revner i menisken.
Jeg blev først tilset af Finn Nørmark, behagelig og grundig gennemgang.Blev også opereret af Finn.Dette var min første kontakt med et Privathospital.Rart personale på oprations gangen og dejlig omsorg når man vågner op igen. . Jeg vil sige tusinde tak for rigtig god behandling. Kan kun anbefales

Venlig hilsen en meget tilfreds patient."

Anja

"En helt igennem rar oplevelse, lige fra man træder ind af døren føler man sig velkommen. Man bliver budt velkommen af receptionisterne.  Dejligt. Der er musik i venteværelser så man føler sig afslappet. Dejligt med professionelt personale, der forklarer og beroliger en hvis man er lidt nervøs. Vil helt klart give Nørmark privathospital og i særdeleshed personalet mine anbefalinger vil helt klart vælge jer en anden gang"

Ole

"Det er nu ande gang at Finn nørmark har ordnet mine hænder. Første gang i højre og nu i venstre hånd. Det er et super godt resultat. Jeg ved at der kommer fler gange, og det er også nørmark der få lov."

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩​

​Vurderet 4.7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 131 anmeldelser på Facebook

Læs også vores patienttilfredshedsundersøgelse

Baldersbækvej 5, 2635 Ishøj. Hovednummer: ​36 49 87 00.​ Speciallægeklinikken: 44 22 07 01. Fax: 36 77 75 68. 

Mail til Nørmark Privathospital: info@normarkprivathospital.dk 

Mail til Nørmark Speciallægeklinik: info@normarkklinik.dk 

Læs mere om Send Sikkert

Bankoplysninger: 5472 - 2011700.

MobilePay: 893173

Vi modtager ​Visa/Dankort  på Nørmark Privathospital.

Sponsorater

Rødovre Mighty Bulls Ishockey

Greve Strands Badmintonklub